بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در سال 1370 تأسیس شد. اهم محورهای فعالیت این بخش شامل: سیستماتیک گیاهی (هرباریوم)، زراعت چوب (صنوبر)، جنگل و مرتع، حمایت و حفاظت از جنگلها و مراتع و گیاهان دارویی است.
از مهمترین اهداف پژوهشی بخش تحقیقات جنگل و مرتع میتوان به انجام تحقيقات كاربردي در زمینه شناخت نیاز رویشگاهی و نحوه زیست گونههای درختی و درختچهای جنگلی، ارتقاء روشهای نوین به منظور مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها در جنگل و مرتع، تحقیق در مورد اصلاح و احیاء عرصههای مرتعی تخریب یافته، جمع آوری، شناسایی و معرفی گیاهان دارویی استان، معرفی گونههای جدید گیاهی برای ایران و جهان، بررسی چالش آلاینده های زیست محیطی و پیامدهای آنها روی فون و فلور جنگلها و مراتع استان اشاره کرد.
در حال حاضر این بخش دارای 3 عضو هیات علمی و 10 محقق و کارشناس است. ايستگاههاي تحقیقات صنوبر ساعتلو، رسولآباد میاندوآب و هرباریوم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی از مهمترین امکانات و ایستگاههای تحقیقاتی هستند که قسمت قابلتوجهی از فعالیتهای پژوهشی بخش تحقیقات جنگل و مرتع در آنجا انجام میشود.